La nivel național, prețul mediu pentru o casă de lux din S.U.A a fost destul de mic, cu o medie de 1,6 milioane de dolari la sfârșitul lunii iulie. Cu toate acestea, în Los Angeles acest număr urcă la peste 4 milioane de dolari, potrivit Institutului pentru Marketing.

În ciuda faptului că în alte zone ale lumii piața imobiliară scade, în California de Sud continuă să crească.

Deși piața imobiliară a scăzut în Los Angeles comparativ cu anul 2016, cererea rămâne ridicată: în perioada martie-iunie au fost vândute 97 de case de lux în Greater, Los Angeles, o creștere de 26% față de casele vândute în aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit unui raport Douglas Elliman realizat de firma de evaluare Miller Samuel, prețul mediu al acestor case a fost o scădere a falimentelor de 9,5 milioane de dolari.

Chiar dacă statisticile ar putea fi destul de impresionante, ceea ce captează atenția este numărul excesiv de imobiliare ultra luxoase din zonă, inclusiv unele dintre cele mai scumpe listări ale țării: la 250 de milioane de dolari, o proprietate din cartierul Bel Air are o suprafață de 38 de mii de metri pătrați, cu 12 dormitoare, 21 de băi, o colecție de mașini de 30 milioane de dolari și un personal cu normă întreagă de șapte persoane. De asemenea, și Chartwell, o casă din același cartier de 10,3 acri, cu un conac de 25.000 de metri pătrați, a fost listată în august pentru 350 de milioane de dolari.

Potrivit experților, piața de lux nu prezintă semne de scădere. Multimilionarii, conduși de dorința de a-și proteja averea, aleg adesea să investeasca banii în proprietăți imobiliare din S.U.A, iar California de Sud este unul dintre locurile cele mai alese.

Discutând despre faptul că  “Orașul îngerilor” continuă să fie un punct important pentru domeniul imobiliar de lux, Tami Pardee, proprietar și broker principal al Halton Pardee+ Partners, a spus: “ LA are tehnologie, divertisment ;I cea mai bună vreme.Adăugându-se la aceste lucruri centrul L.A și Districtul Arts, aici există mult mai multă cultură decât a existat acum 10 ani.”.

Se pare că, cel puțin pentru moment, cerul este limita când vine vorba de domeniul imobiliar de lux din Los Angeles.