‘Acum este timpul să se ia măsuri pentru ca atunci când Hidroelectrica iese din insolvenţă să funcţioneze bine şi să devină profitabilă, să contribuie la buget aşa cum ar trebui. Credem că ar fi bine să fie numit deja un CA profesionist. Înainte de a începe un meci de fotbal e bine să te încălzeşti mai întâi, să faci stretching, să alergi puţin. În acest fel, dacă vor trebui să intre pe teren, vor fi gata. Nu stai în fotoliu înainte să intri pe terenul de fotbal’, a spus de Vrijer, într-un interviu acordat Agerpres.

Oficialul FMI a arătat că Oltchim, Hidroelectrica şi CFR Marfă sunt cele mai importante trei companii de stat unde autorităţile române ar trebui să ia măsuri urgente.

Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a arătat, recent, că termenul de ieşire din insolvenţă a companiei este 26 iunie 2013, iar procedura poate fi aprobată, dar numai în condiţiile rezolvării celor 74 de contestaţii existente. Premierul Victor Ponta şi-a exprimat luni speranţa că Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă la jumătatea anului în curs şi că va înregistra profit.

Hidroelectrica şi-a solicitat insolvenţa în data de 15 iunie 2012, ulterior denunţând mai multe contracte cu traderi de energie, contracte considerate a produce pierderi pentru statul român, dar şi păguboase pentru companie.

Sursa: Agerpres