Microsoft nu a înţeles niciodată pe deplin cum funcţionează interfeţele pentru utilizatori, scrie Dvorak. Apple a lansat recent sistemul de operare Lion OSX introducând totodată gesturile multi touch şi modificând modul în care utilizatori interacţionează cu calculatorul. Microsoft va introduce la rândul său Windows 8, care va permite controlarea prin gesturi.
Funcţiile pe care le efectuăm acum cu cursorul mouse-ului vor fi înlocuite în viitor. Dacă în prezent când tragem cursorul mouse-ului peste un text acesta este selectat, în viitor această acţiune va semnifica derularea textului. Aceste noi modificări aduse de Apple şi Microsoft navigării web vor fi primite bine, însă va dura ceva timp până când utilizatorii se vor obişnui.
Diferenţa dintre Apple şi Microsoft este aceea că prima companie este condusă de un vizionar, iar a doua de un om de afaceri. Dvorak se teme că Microsoft nu va permite utilizatorilor sistemului de operare Windows 8 să se obişnuiască cu acesta şi îl va condamna la moarte. Dacă americanii vor observa că Windows 8 nu va fi bine primit de piaţă îl vor retrage aşa cum au făcut cu Microsoft Bob şi cu telefoanele Kin.
Când a lansat Macintosh în anul 1984, Apple a vândut 100.000 de unităţi după o lungă perioadă de timp. Dacă Microsoft ar fi lansat Mac-ul, ar fi ucis produsul după 60 de zile din cauza feedback-ului slab. Concluzia lui Dvorak este că orice funcţie nouă din Windows 8 nu va prinde la public dacă nu e lansată mai întâi de Apple sau Google.
Citeşte şi Microsoft renunţă la Windows şi pregăteşte o bombă pe piaţa sistemelor de operare Ce calculator îţi trebuie pentru a rula Windows 8 Microsoft a prezentat Windows 8. Vezi cum arată! SURSA: pcmag.com