Chiar daca alegi un semineu pe baza de lemn, unul pe gaz sau chiar unul electric, efectul poate fi acelasi.

Estetica si ambientalul nu sunt singurele arii unde un semineu isi face observata utilitatea. Pe langa aspect, semineul reprezinta o foarte buna sursa de incalzire si o unealta potrivita de pret in cresterea valorii caselor in industria imobiliara.

Instalarea unui semineu in casa genereaza anumite avantaje deosebite

Pe cand un semineu clasic pe baza de lemn ofera stil si ambianta incaperii, un semineu pe baza de gaz, de exemplu, este avantajos pentru ca poate fi instalat cu usurinta in aproape orice camera.

Astfel, te poti bucura de lumina si caldura unui semineu atat in living-room, cat si in dormitor, bucatarie, birou sau chiar baie.

 

 

Beneficii peste beneficii

  1. Caldura la propriu

 

Semineele sunt si astazi o excelenta sursa de caldura. In special in caminele mai mici, un semineu performant poate incalzi intreaga casa.

 

Indiferent de dimensiune, cert e ca un semineu are un randament suficient de mare incat sa se observe facturi mai mici la curent si/sau gaz cand acesta este folosit alternativ sau uneori chiar exclusiv.

 

  1. Caldura la figurat

Familie, prieteni, sarbatoare, socializare, ambianta si relaxare. Acestea sunt probabil primele cuvinte care ne vin in minte cand ne gandim la un semineu aprins intr-un living. E clar ca din acest punct de vedere, o astfel de sursa de caldura nu poate fi inlocuita cu altceva, iar alte comentarii sunt de prisos.

  1. Aspect

In functie de preferinte, oamenii pot alege instalarea unor seminee in foarte multe stiluri. Unii se lasa impresionati de grandoarea semineelor clasice, pe cand altora semineele traditionale le insufla caldura sufleteasca si nostalgie. In acelasi timp, unora le plac semineele moderne si elegante, pe cand altora le face cu ochiul minimalismul semineelor norvegiene. Fiecare om poate gasi un stil care sa ii placa cu adevarat.

  1. Plus de valoare

Atat studiile, cat si situatia concreta de pe piata spun ca un semineu poate creste valoarea unui imobil. De ce? Pentru ca in ziua de azi, cumparatorii au mai multe pretentii cand fac achizitii in sfera imobiliara, iar semineele sunt elemente pentru care sunt dispusi sa plateasca mai mult.

 

Cresterea trendului semineelor

Formele incipiente ale semineelor au o istorie lunga, datand pana in antichitate. O forma ceva mai apropiata de semineele din ziua de azi sunt cele folosite in epoca medievala, unde erau foarte folositoare pentru prepararea hranei si generarea de caldura.

Semineele au dobandit o valoare simbolica

Contrar asteptarilor din ziua de azi, semineele si-au pastrat popularitatea.  Ba mai mult, factorului functional, care este in sinea lui suficient de convingator, i s-a adaugat popularitatea factorului estetic.

Toti oamenii vad casele cu seminee ca medii foarte primitoare, unde gazda pune accent pe confort si relaxare, iar optiunile de stil si personalizare fac din semineu unul din punctele centrale in materie de design interior.

In final, este important sa mentionam ca achizitia unui semineu trebuie sa se faca numai de la firme specializate, pentru a ne asigura ca acestea sunt instalate corect.

Este important sa stim ca materialele si accesoriile folosite (grile, giltre, legaturi, recuperatoare etc.) sunt importate de la producatori de top.

Specialistii magazinului online www.seminee-expert.ro reusesc cu usurinta sa se ridice la aceste standarde, furnizand si instaland seminee performante pentru orice doritor.

(P)