Clueful este momentan singura tehnologie capabilă să ofere informaţii despre privilegiile celorlalte aplicaţii instalate pe iPhone. Într-un mod foarte simplu, utilizatorul are acces la toate detaliile referitoare la modul în care aplicaţiile pot accesa agenda telefonică, pot avea acces la canalul de date sau la email. Practic, Clueful ofera indicii prin care utilizatorul este deplin informat cu privire la modul în care aplicaţiile utilizează datele sale personale.

“Apple a informat echipa de dezvoltare de produs a Bitdefender că aplicaţia Clueful a fost îndepărtată de pe AppStore – pentru motive încă în analiză – după ce iniţial a fost acceptată pe platforma respectivă, pe baza acelorași reguli. Nu putem dezvălui detalii cu privire la procesul de evaluare a aplicației sau cu privire la eliminare din pricina contractului de confidenţialitate pe care orice dezvoltator de aplicaţii este obligat să îl semneze cu Apple. Putem spune doar că suntem foarte surprinși de decizie avand în vedere că aplicația a fost acceptată inițial de către același grup de evaluare”, a declarat pentru Capital, Cătălin Coșoi, Chief Security Researcher Bitdefender

Pentru clienții care au instalat aplicaţia, aceasta funcționează în continuare. Funcționalitățile sale sunt disponibile prin Clueful Cloud astfel încât utilizatorii beneficiază chiar de informații actualizate cu privire la aplicațiile pe care le folosesc. În momentul de faţă, echipa Bitdefender are peste 65.000 de aplicaţii analizate, despre care Clueful poate oferi informaţii utilizatorilor.

Bitdefender este compania care oferă una dintre cele mai rapide și eficace soluții de securitate din industrie recunoscute pe plan internațional. Florin Talpeş, preşedintele şi fondatorul companiei, întrebat fiind de ce nu există o versiune mobilă a sistemului de securitate pentru terminalele Apple, a răspuns că cei de la Apple sunt convinşi că nu există în prezent ameninţări pentru iPhone şi iPad.

BitDefender a depăşit jumătate de milion de utilizatori pentru versiunea mobilă a sistemului de securitate pentru Android.