Ministrul Afacerilor Interne susține că că unele partidele sunt „preocupate mai mult de înţelegeri subterane” şi că sunt capabile „să facă trocuri politice la limita legii”.

De asemenea, în opinia ministrului, singura preocupare a PSD este cea privind voturile pe care le poate obține la alegerile locale și parlamentare.

„Din punctul meu de vedere, cheia a fost la birourile permanente ale Parlamentului, birouri permanente unde majorităţile sunt controlate de către PSD, ALDE şi UDMR. Părerea mea este că au intenţionat să treacă această lege în mod tacit, nu a fost o pură întâmplare şi este încă o dovadă că PSD este preocupat de interese politice, de probleme ce ţin de evoluţia sa electorală până la urmă, de voturile pe care le poate lua în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare, de alianţele pe care le pot face la nivelul consiliilor locale sau consiliilor judeţene, pentru că nu se explică altfel, într-o perioadă de efort maxim al tuturor românilor”, a declarat Marcel Vela la Realitatea Plus.

Doar un argument

Totodată, ministrul susține că deși suntem în plină pandemie, iar Guvernul își consumă toată energia pentru a salva vieți, partidele au alte preocupări subterane.

„Guvernul este implicat în acest război împotriva pandemiei, unele partide să fie preocupate mai mult de înţelegeri subterane, aş putea să spun, pentru perspectiva lor electorală”, a adăugat Marcel Vela.

De asemenea, ministrul de Interne a susţinut că „într-o viziune europeană aceste zone autonome, independente, nu îşi mai au locul în mileniul trei”, subliniind că acest demers “este doar argumentul prin care anumiţi lideri politici de la UDMR încearcă să capaciteze voturi de la un anumit segment din întreaga populaţie maghiară, astfel încât să mai prindă un mandat la toamnă”.