Reacția lui Mircea Dinescu survine după ce Marcel Vela a numit MAI-ul partenerul cetățeanului și a schimbat orarul peroanelor de peste 65 de ani.

În opinia lui Dinescu, ministrul de Interne a luat-o razna de ceva vremea din cauza funcției pe care o deține.

„Eu îl cunosc bine pe domnul Vela, de pe vremea când era primar la Caransebeș și ne-am întâlnit de multe ori, am fost la pescuit împreună și era un om normal, dar acum de când este ministru a cam luat-o razna, cel puțin eu așa am impresia.

Spun asta pentru că l-am auzit spunând că Ministerul Afacerilor Interne este partenerul nostru, asta în contextul în care vreo 200 de mii de oameni au primit amenzi, ceea ce înseamnă și un dezastru pentru Partidul Național Liberal, pentru că oamenii ăștia nu vor mai vota în veci PNL”, a declarat Dinescu la Realitatea Plus.

MAI este partenerul nostru?

Totodată, poetul s-a declarat nemulțumit de noile prevederi ale ordonanței militare potrivit cărora pensionarii au un program fix de ieșit afară din casă. Mircea Dinescu consideră că „un om care a muncit 30-40 de ani are dreptul să trăiască liniștit” în România.

„Mă întreb, în ce măsură este MAI partenerul nostru, pentru că s-a mai lungit funia cu care pensionarii erau legați de par, adică în loc de trei ore dimineața a mai dat câteva ore seara…este absolut ridicol.

În primul rând că pensionarul are aceleași drepturi ca orice om din România, un om care a muncit 30-40 de ani are dreptul să trăiască liniștit și fără să aibă altă soartă decât orice alt om normal din această țară”, a adăugat Mircea Dinescu.