Fiscul a pus sechestru pe bunurile companiei Editura Evenimentul şi Capital şi a pus poprire pe conturile societăţii şi ale terţilor, la câteva zile după ce firma a introdus cererea de intrare în insolvenţă, şi vor urma alte companii de presă, au declarat pentru Mediafax, surse din ANAF.

"Spre deosebire de abordarea de până acum, în care industria mass-media era protejată, noua conducere a Fiscului a schimbat strategia şi a demarat o analiză de risc pe companiile din domeniu", au spus surse din ANAF.

Despre ce "nouă conducere a Fiscului" este vorba? Toți șefii de la Fisc sunt rămași pe funcții, doar Victor Ponta este noul ministru interimar. Deci, fără să vrea aceste surse ANAF au dezvăluit cine se află în spatele blocării conturilor Editurii Evenimentul și Capital.

"S-a demarat inspecţia fiscală, iar la finalul acesteia suma de datorat va fi actualizată", au completat sursele ANAF, citate de Mediafax.

Într-adevărt de la bancă a venit informaţia că s-au blocat conturile şi s-a făcut poprirea pe bunuri.

Editura Evenimentul şi Capital a cerut deja intrarea în insolvenţă. Aşteptăm decizia în privinţa intrării în insolvenţă. Am depus dosarul pentru a intra în insolvenţă înainte ca AFAF să pună sechestru.

Editura Evenimentul şi Capital SRL, care editează cotidianul Evenimentul zilei şi săptămânalul Capital, şi-a cerut insolvenţa printr-un dosar depus la Tribunalul Bucureşti, primul termen de judecată fiind 26 februarie, potrivit datelor disponibile pe site-ul tmb.ro.

Virgil Munteanu, directorul executiv al societăţii Editura Evenimentul şi Capital, a făcut precizări, în presă, în urmă cu câteva zile, că decizia societăţii de a cere insolvenţa a fost influenţată de situaţia cu care se confruntă în prezent piaţa de difuzare a presei din România. El a spus că în anul 2013, Editura Evenimentul şi Capital a înregistrat un profit operaţional considerabil, în ultimele trei semestre acest indicator a fost pozitiv, iar acest lucru era un indicativ pozitiv pentru elaborarea unui plan de reorganizare care să ducă la sustenabilitatea afacerii.

"În ultima perioadă datoriile societaţii Editura Evenimentul şi Capital către bugetul statului au fost diminuate cu aproximativ 3.000.000 de lei şi suntem încrezători că vom reuşi să ajungem la o înţelegere cu creditorii prin planul de reorganizare. O bună parte din aceste datorii pot fi achitate prin colectarea banilor care sunt în piaţă la debitorii noştri", a mai spus Virgil Munteanu, directorul executiv al societăţii Editura Evenimentul şi Capital.

În prezent, din acţionariatul societăţii Editura Evenimentul şi Capital SRL fac parte George Marius Păunescu (Bobby Păunescu) – 5%, Claudiu Alexandru Şerban – 5% şi Dan Andronic – 90%. Administratorul societăţii este Virgil Munteanu.

Te-ar putea interesa și: