Familiile sau persoanele singure cu venituri mici pot primi, începând de astăzi, un ajutor lunar din partea autorităților locale pentru plata serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, după cum prevede un act normativ publicat marți în Monitorul Oficial, scrie avocatnet.ro.

Măsurile privind acordarea unor ajutoare financiare pentru plata unor utilități pentru anumite categorii de persoane se regăsesc în Legea nr. 215/2018 privind modificarea și completarea Legii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare 241/2006. Actul normativ a fost publicat marți în Monitorul Oficial, iar prevederile acestuia se aplică începând de azi.

Mai exact, actul normativ prevede acordarea unui ajutor financiar familiilor sau persoanelor singure cu venituri scăzute pentru plata serviciului de apă și canalizare. Ajutoarele se acordă în limita a 75 litri de apă/persoană/zi, apă uzată evacuată la rețeaua de canalizare, iar sumele necesare acordării acestor ajutoare bănești vor proveni de la bugetul local.

mai multe, pe avocatnet.ro.