Omul a luat porcul din coteț și s-a dus cu el la primărie, să-l dea în schimbul taxelor pe care le avea de achitat. Numai că scena nu s-a petrecut așa cum și-ar fi dorit cetățeanul. A fost luat pe sus și dus la psihiatrie.

Primăria din Râşnov, la amiază. Un ccetăţean s-a hotărât să-ncheie anul fără datorii la stat. Şi, după ce a golit mai multe păhărele, să-şi facă curaj, i s-a părut o idee bună să-şi dea porcul în schimbul dărilor. Greu de înţeles în aşa vremuri în care pesta porcină a golit coteţele.

Localnică: Năstrușnică… Aţi mai văzut aşa ceva, aţi mai auzit de aşa ceva până acum? Nu, nu, îmi vine să râd.

”Bărbatul ar avea ceva datorii faţă de serviciul de taxe şi impozite din Râşnov. O datorie care se ridică la 1.100 de lei. El a luat decizia să-şi plătească datoria aducând porcul la primărie sperând să scape de această datorie.”, a declarat Răzvan Iancu, purtător de cuvânt al Primăriei Râșnov.

Bărbatul şi-a dorit atât de mult să scape de datorie, încât încercat în două rânduri să intre în incinta primăriei. Dacă, prima dată, a fost întors din drum de un echipaj al poliţiei locale, a doua încercare a fost cu noroc.

”La un interval de o oră jumate, două ore, cetăţeanul vrând să fie o vedetă, să apară pe Facebook, aşa şi susţinea, a revenit cu porcul în centrul oraşului, în faţa primăriei.”, a spus Ionuţ Munteanu, şeful Poliţiei Locale Râşnov.

Pentru că nu se puteau înţelege cu prea bunul platnic, politiştii au decis să-i cheme în ajutor pe medicii de la ambulanţă.

În cele din urmă, contribuabilul de “mult prea bună credinţă” a fost dus la spitalul de psihiatrie din Braşov. Dacă medicii vor stabili că a avut discernământ, omul va avea de plătit noi amenzi pentru o serie întreagă de infracţiuni: tulburarea liniştii publice, consum de băuturi alcoolice în locuri publice, jigniri aduse organelor de poliţie şi, fireşte, tratament neadecvat al animalelor, conform Digi24.ro.