Fernando Tofanelli, un student italian, a cerut companiei bani pentru a cumpăra alimente şi medicamente, dar i s-a spus că nu va primi niciun fel de bani cu excepţia cazului în care acţionează compania în instanţă.

Asemeni majorităţii pasagerilor prezenţi la bordul navei de croazieră, Tofanelli şi-a pierdut toate actele de identitate şi cardurile bancare, vineri, în momentul în care Costa Concordia a lovit stâncile de pe insula italiană Giglio şi s-a scufundat.

Pasagerii au fost cazaţi la un hotel din Roma şi li s-a oferit mâncare, dar nu au bani pentru a-şi cumpăra cele necesare.

"Nu am niciun card, niciun act de identitate, nu am cheile maşinii parcate în portul din Barcelona, aşa că am cerut bani pentru a-mi cumpăra câteva lucruri utile. Iniţial cei de la Costa Cruises au notat ce le-am cerut şi mi-au spus că se află la dispoziţia mea, dar se pare că între timp şi-au mai schimbat atitudinea. Ni s-a spus că dacă vrem bani trebuie să-i cerem în instanţă", a spus Tofanelli pentru Daily Telegraph. "

Tofanelli nu îşi poate cumpăra medicamentele de care are nevoie, în timp ce mulţi alţi pasageri şi-au pierdut pantofii în timpul dezastrului şi au stat mai bine de 24 de ore desculţi.

"Guvernul italian a fost singurul care ne-a ajutat. Ne-au adus treninguri, tricouri şi lenjerie de corp, dar nu au fost suficiente", a povestit tânărul.

El şi familia sa au fost nevoiţi să împrumute bani de la prieteni pentru a se descurca până la reîntoarcerea în Marea Britanie, care nu se ştie când va fi din cauză că nu au paşapoarte.