Udrea și Bica au prezentat un text de pe un site de știri ca fiind un document prin care condamnarea din România le-ar fi fost anulată! Cele două au vrut să speculeze decizia CCR referitoare la completurile de 5 judecători și au spus că sentința le-a fost anulată pentru că ele au fost condamnata de completuri constituite ilegal, scrie stiripesurse.ro.

Judecătorii din Costa Rica nu s-au lăsat păcăliți. Au spus că dacă au dreptate, atunci autoritățile de la București trebuie să le trimită documente dacă mai sunt căutate internațional cu mandat de arestare. În plus, costaricanii au precizat că nu le pot asigura securitatea în libertate.

Elena Udrea și Alina Bica au un controversat avocat. Celso Gamboa a fost judecător până la începutul acestui an, când a fost dat afară din magistratură pentru fapte de corupție. El e recunoscut pentru faptul că acceptă doar cazuri cu clienți foarte potenți financiar. Avocatul celor două le-a declarat magistraților că nici Udra, nici Bica nu vor să revină în România, ci să rămână în Costa Rica, unde au cerut azil politic.

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute pe 3 octombrie de autoritățile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a anunţat pe 17 februarie că se află în Costa Rica. În aprilie, Elena Udrea transmitea, prin intermediul avocaților săi, la procesul “Gala Bute”, că ar avea statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Ea a spus tot atunci și că este însărcinată cu gemeni. La finalul lunii martie, Elena Udrea transmitea însă, prin intermediul înscrisurilor depuse de avocaţii săi, că a pierdut unul din gemeni. Două luni mai târziu, pe 5 iunie 2018, fostul ministru a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul “Gala Bute”.

Imediat, Poliţia Română cerea instanţei mandat european de arestare şi urmărirea internaţională a Elenei Udrea, iar tot atunci ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunța că extrădarea este posibilă și fără un tratat bilateral cu Costa Rica și că Ministerul se va ocupa de transmiterea cererii de extrădare. În 25 iunie, ministrul Justiţiei declara că şi-a îndeplinit la timp şi complet obligaţiile care îi revin cu privire la procedurile de extrădare în cazul Elenei Udrea. Ulterior, pe 20 septembrie, iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, anunța pe Facebook că aceasta a născut o fetiță.

 

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis și instituirea sechestrului pe toate bunurile deţinute de Elena Udrea, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale în dosarul Hidrolectrica.

Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT, a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru “favorizarea făptuitorului”, în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu. Și fostul procuror-șef DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica, după cum au anunțat avocații la proces. Soţia omului de afaceri Ovidiu Tender declara însă, la jumătatea lunii iunie, că aceasta nu s-ar mai afla în Costa Rica, ci în Panama.

content-image

content-imagecontent-image

 

content-image