'Ministerul Finanţelor vine cu noi informaţii despre instituţiile publice din ţară. De astăzi (joi -n.r.), pe www.transparenta-bugetara.gov.ro orice persoană poate găsi fişele a peste 13.700 de entităţi publice. Acestea conţin toate datele de identificare a instituţiilor, de la denumirea completă, codul de identificare fiscală, Trezoreria la care are deschise conturile de cheltuieli până la tipul de activitate, adresele fiscale şi de corespondenţă. Tot aici, cei interesaţi pot găsi informaţii despre instituţiile subordonate şi cele cărora li se subordonează', se menţionează în comunicat.

În plus, ministerul menţionează că prezintă pe site şi instrucţiuni care să uşureze accesul la informaţii. 'Pe site veţi găsi paşii ce trebuie urmaţi pentru a vizualiza execuţiile bugetare detaliate şi rapoartele agregate precum şi informaţii generale legate de publicarea situaţiilor lunare', se mai arată în comunicat.

Platforma www.transparenta-bugetara.gov.ro a fost lansată la începutul lunii martie şi conţine informaţii despre circa 13.700 de instituţii publice, de la şcoli, grădiniţe, spitale până la ministere, Parlament. 'De atunci, au fost peste 47.700 de accesări unice şi peste 62.500 de descărcări de documente', se mai arată în comunicatul MFP. AGERPRES