Vești imense pentru toți românii. Economia a avut parte de o creștere accelerate în ultimii doi ani. O spun cei din Guvern care anunță că România este lider în Uniunea Europeană atunci când vine vorba despre puterea de cumpărare.

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, a făcut publice toate cifrele care arată un imens avans al țării noastre în comparație cu celelalte. Totul a fost făcut public cu doar două săptămâni înaintea alegerilor.

“În ultimii doi ani România a avut cea mai mare crestere a puterii de cumpărare a fondului de salarii totale (public si privat) dintre țările UE28. Plus 32,2% in Romania, de 9 ori mai mult decat media UE 28 adica 3,7%.

Astfel, luând în considerare datele Eurostat privind cresterea remunerării lucratorilor din fiecare tara UE28 (în moneda nationala) si excluzând cresterea preturilor (inflația HIPC indicele armonizat al preturilor de consum) rezulta ca lucratorii români au beneficiat de cea mai mare crestere de putere de cumparare in perioada 2016-2018.

Am promis in 2016 ca vom distribui rezultatele cresterii economice in buzunarele românilor și ca vom aduce mai multi români in clasa de mijloc. Ne-am ținut de cuvânt”, este anunțul făcut de către Budăi pe o rețea de socializare.

cifre economiecigre econome 2cifre economie 3