În alt dosar, la sediul ÎCCJ va fi adus şi Marian Vanghelie, care a contestat şi el o decizie a magistraţilor de prelungire a arestului preventiv cu 30 de zile.

Darius Vâlcov se află în arest din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

În schimbul acestor bani, Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, ar fi intervenit pe lângă factori de decizie în vederea câştigării unor licitaţii de către Tehnologica Radion pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

Potrivit DNA, Marian Vanghelie l-a ajutat pe omul de afaceri Dumitru Marin să obţină pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ două miliarde de lei. Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice, Vanghelie ar fi perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor. AGERPRES