"Doresc ca turismul să ajungă la o cifră semnificativă din produsul intern brut. Probabil că aceasta se va întâmpla când locurile de cazare certificate şi recunoscute oficial vor corespunde cu statisticile poliţiei române. Actuala ediţie a Târgului de Turism al României este ultima găzduită în pavilioanele actuale ale Romexpo. De anul viitor, vom organiza târgul în pavilioanele noi, care acum aşteaptă avizul ISU", a spus preşedintele CCIR.

Acesta a precizat că la TTR participă 203 expozanţi din 11 ţări, dar şi multe autorităţi publice locale care au înţeles că trebuie să se promoveze la astfel de evenimente.

"2017 a fost un an bun pentru noi. Mai mulţi turişti au călătorit, mai mulţi români au plecat în străinătate, mai mulţi străini au venit în România. Stăm încă destul de slab la ceea ce înseamnă sosire de turişti străini în România, chiar dacă procentual există creşteri mari, de 10-15% în fiecare an. Avem, ca agenţii de turism, două probleme majore. Pe de o parte, finalizarea normelor de garantare a pachetelor turiştilor. Pe de altă parte, TVA-ul la comision aplicat agenţiilor de turism care este încă de 19%, deşi toată industria de turism beneficiază de 9%. În rest, sper ca toată lumea să se bucure de reducerile pe care le oferim în perioada târgului", a declarat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), spus Alin Burcea.