Un judecător din România șochează: Sunt doctori care nu intră în sala de operație fără să nu consume canabis

Cristi Dănileț a declarat că „sunt doctori care nu intră în sala de operație fără să nu consume canabis” în județul Cluj.

„Sunt intelectuali, mulți IT-ști care consumă cannabis și sunt doctori care nu intră în sala de operație fără să nu consume canabis. N-aș vrea să dau nume, sunt din județul Cluj. Știu de la colegi de ai lor care s-au plâns. Eu trebuie să-mi fac datoria, să îi avertizez pe toți. Există o legislație, dar oamenii poate că nu o cunosc”, a declarat judecătorul în emisiunea „Servus, Cluj”.

Nu consumul este incriminat în legislația din România

De asemenea, acesta a explicat și situațiile în care oamenii legii sunt nevoiți să in tervină.

„Sunt unii care invocă <<știi, dom’le, dar legea asta nu e în regulă. Că voi, magistrații, aplicați legea fără să gândiți, că uite sunt alte state precum SUA sau știu eu, Olanda sau Portugalia unde s-a legalizat consumul de substanțe>>. Eu le răspund simplu: mergeți acolo și consumați! Cât timp sunteți pe teritoriul nostru trebuie să respectați legislația din România! Indiferent că ești doctor, profesor sau IT-ist sau boschetar, dacă pot să folosesc denumirea asta, fără o anumită conotație, este interzis să deții asupra ta droguri.

A, că ai consumat sau ți s-a făcut rău, ai ajuns la spital, iar medicii când ți-au făcut analize au constatat că tu ești consumator, noi nu intervenim. Deci nu consumul este incriminat în legislația din România, ci deținerea în vederea consumului propriu. Dar dacă este vânzare, dăruire, transport sau depozitare deja intri la trafic, iar pedepsele sunt duble. Deci grjă mare în ce anturaje ne învârtim”, a completat Cristi Dănileț.

Sursă foto: Dreamstime