Printre altele, Daniel David predă la Icahn School of Medicine at Mount Sinai⁠ și este director de cercetare al Institutului Albert Ellis, amândouă din New York. ” Aș spune că cel mai de succes proiect implementat în 2020 a fost derularea în timpul stării de urgență (iar apoi de alertă) a activităților academice în Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) la un nivel calitativ crescut, într-o comunitate de peste 55000 de oameni, distribuită în șapte județe ale țării”, a declarat Daniel David în exclusivitate pentru Capital.  Așa este, dar mai trebuie adăugat și faptul că în acest context dificil, univeristatea a lansat și noi dezvoltări academice, precum Centrul de Industrii Creative al UBB și noile Școli academice ale UBB. De subliniat, UBB a încheiat anul trecut ca primă universitate a țării.

Daniel David ne-a mai spus: ”Cel mai mare proiect personal este în valoare de peste 3.000.000 de euro, prin care am format Platforma Matrix și Platforma Skyra din Complexul AVALON (https://cercetare.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2016/11/MERIL-SkyRa-si-MATRIX.pdf). Pentru 2021, instuțional am dezvoltat în cadrul UBB primii în țară UBB-EON-XR Center, prin care studenții vor avea acces la educație prin realitate virtuală/augmentată, iar cercetătorii, inclusiv studenții, vor putea genera produse inovative”.

Dar viitorul, cum sună acesta, La ce să ne așteptăm? ”Atât în psihologie, cât și în mediul academic mai general, pătrunderea tehnologiei va determina schimbări paradigmatice, mai ales pe linia realității virtuale/augmentate în contextul inteligenței artificiale”, spune rectorul UBB.