Turul doi al alegerilor prezidenţiale a fost câştigat clar de către actualul preşedinte, Klaus Iohannis, au arătat exit-poll-urile de duminică seară. Ceea ce nu s-a ştiut clar la acea oră a fost rezultatul din diaspora, deşi toată lumea presupunea că şi acolo a fost o victorie zdrobitoare a candidatului PNL.

În timpul nopţii, au început să apară şi primele informaţii privind votul românilor din străinătate, care s-au mobilizat în mod exemplar şi au votat în număr mult mai mare decât în turul întâi. Mai precis, în turul al doilea au votat 944.077 de români din diaspora, faţă de 675.348 de persoane în turul întâi, arată datele Biroului Electoral Central. Din cei aproape un milion de votanţi, 926.574 au fost pe liste suplimentare, iar 17.503 au ales opţiunea votului prin corespondență.

Datele provizorii, ce vin după centralizarea voturilor din 824 de secţii din totalul celor 838 care au fost deschise în străinătate, arată că, într-adevăr, românii plecaţi din ţară l-au votat în număr extrem de mare pe Klaus Iohannis, în detrimentul Vioricăi Dăncilă.

Klaus Iohannis – 93,96%

Viorica Dăncilă –  6,03%