Dăncilă l-a numit şef al DLAF, cu rang de secretar de stat, pe Bogdan Ionuţ Dinţoi. Acesta în înlocuieşte pe Andrei Atila Luca Chendi, care ocupa funcţia din 10 octombrie 2018.

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF este instituția de contact a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) din cadrul Comisiei Europene și Serviciul de Coordonare Antifraudă (AFCOS) în România.

DLAF asigură, sprijină și coordonează îndeplinirea obligațiilor ce revin României privind protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene, în conformitate cu prevederile art.325 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

Pe lângă numirea lui Dințoi la DLAF, Viorica Dăncilă a mai luat câteva decizii în ultima zi de mandat. A numit un nou vicepreședinte la Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

Constantin Ilie Aprodu a fost numit vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat pentru un mandat de patru ani. Aprodu este pensionar din cadrul MApN, așa cum reiese din declarația sa de avere, el având o pensie anuală de peste 100.000 de lei.

Totodată, Aprodu este și membru al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în retragere din SRI, așa cum reiese din declarația de interese. Aprodu este fostul secretar general din Ministerul Agriculturii și este considerat a fi omul de casă a lui Gabriel Oprea.