O fostă consilieră a Vioricăi Dăncilă a fost fotografiată stând în spatele unei tarabe cu dispozitive pirotehnice.

Și-a ajutat fiul

Este vorba despre Dana Rozalia Varga, fost consilier de stat cu responsabilități în problematica minorităților, care a explicat că în perioada sărbătorilor de iarnă și-a ajutat fiul să comercializeze peterde și artificii, totul fiind perfect legal.

Dana Varga este fiica celebrului bulibașă Rudolf Varga din Gilău și este de părere că fotografia în care apare lângă taraba de artificii ar fi fost făcută în semn de răzbunare, din partea minorităților rrome, cu care are probleme.

”Da, fiul meu comercializa petarde. În perioada sărbătorilor, fiul meu a avut un punct de lucru unde a comercializat, legal, articole pirotehnice. Eu doar am trecut pe acolo. Nu-i o faptă rușinoasă să îți ajuți fiul. Cu siguranță cei din Partida Romilor din Cluj au făcut fotografia. Ei se ocupă de așa ceva. E un conflict mai vechi”, a explicat Dana Varga pentru cancan.ro ipostaza în care a apărut.

Episod controversat

Trebuie menționat faptul că în data de 6 noiembrie 2019 Dana Varga a fost eliberată, la cerere, din funcția de consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului.

Anterior, demnitarul fusese implicat într-un episod controversat, după ce a publicat, pe pagina de Facebook, o fotografie în care președintele Klaus Iohannis era comparat cu dictatorul nazist Adolf Hitler.

Postarea, făcută pe 5 august, a fost ștearsă la scurt timp după aceea, dar apucase să se viralizeze pe rețelele de socializare.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a reacționat, atunci, dezaprobând „gestul unei persoane publice cu funcție de demnitar, care încearcă în scop politicianist să acrediteze asemănări între președintele Iohannis și dictatorul nazist”.

A demisionat din ALDE

Dana Rozalia Varga a ocupat funcția de consilier al Vioricăi Dăncilă din 2017. Ea a mai fost în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului și în Guvernul condus de Victor Ponta.

În ianuarie 2015 a fost numită consilier de stat pe problemele romilor, dar, când Dacian Cioloș a devenit prim-ministru, ea a demisionat din funcție, după numai o lună.

Fostul consilier al Vioricăi Dăncilă a demisionat din ALDE după ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că se retrage de la guvernare.

Sursa: Cancan