Tudor Buzatu, fiul actualului președinte al Consiliului Județean Vaslui, a fost numit, miercuri, în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Cine este Tudor Buzatu

Tudor Buzatu este fiul fostului deputat de Vaslui social democrat Dumitru Buzatu, recunoscut pentru averea sa impresionantă. Mai mult, acesta a mai fost secretar de stat în timpul guvernării PSD din 2018, atunci când a ajuns în aparatul de lucru al Anei Birchall, atunci vicepremier responsabil de parteneriatele strategice şi deputat de Vaslui. La conducerea țării se afla Viorica Dăncilă, acum ajunsă la BNR. În acea perioadă, Dumitru Buzatu a fost întrebat de jurnalişti despre fiul său, care ajunsese secretar de stat și ce îl recomanda.

“Îl recomandă ceea ce au considerat cei care i-au dat această susținere, îl recomandă pregătirea, activitatea în partid , implicarea, cunoașterea limbilor străine și tot așa mai departe”, spunea atunci veteranul social democrat care era în partid încă de pe vremea PDSR-ului.

Totuși, odată instalat noul Executiv PNL, condus de Ludovic Orban, au început demisiile celor numiți de premierul demis Viorica Dăncilă și implicit a trebuit să plece și Tudor Buzatu, fiul președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, care și-a dat demisia din funcția de secretar de stat încă de atunci.

Dumitru Buzatu, șeful Consiliului Județean Vaslui, are o avere impresionantă.

Averea social-democratului Dumitru Buzatu, care în ultimele trei decenii a lucrat doar la stat, a crescut constant, an de an, astfel că ultima declarație de avere, depusă în noiembrie 2020, în calitate de președinte rerereales al Consiliului Județean Vaslui este impresionantă.

Acesta deținea, la final de 2020, 18 proprietați deține Buzatu numai în județul Vaslui. O vilă, un apartament, nenumărate terenuri intravilane, agricole, pășuni etc și cinci spații comerciale/de producție. Se spune că este implicat, prin interpuși, în toate afacerile agricole profitabile din județ, situație care i-ar aduce anual zeci de mii (sau chiar sute de mii) de euro.