Nicolae Ciucă anunță demisia lui Iulian Dumitrescu din toate funcțiile PNL

Luni seara, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a comunicat că Iulian Dumitrescu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, și-a înaintat demisia din toate funcțiile de conducere din cadrul PNL.

„Și-a dat demisia din funcțiile de conducere din PNL. Garantat!”, a anunțat Ciucă.

Atunci când a fost întrebat dacă îl va susține pe Dumitrescu în eventualele sale candidaturi, Ciucă a dat următorul răspuns:

„Știți care sunt principiile noastre legate de candidatura celor care sunt membri ai PNL. Este absolut necesar ca fiecare dintre cei care optează pentru o astfel de situație să-și clarifice mai întâi situația juridică”, a răspuns Ciucă, pentru Digi24. 

Amintim că Iulian Dumitrescu, fostul prim vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), păstrează sechestru asigurator pe conturile sale bancare. Totodată, bunurile fostului președinte al Consiliului Județean Prahova rămân și ele sub sechestru.

Iulian Dumitrescu, fost lider al PNL Prahova, este vizat de acuzații de luare de mită și fals în declarații, potrivit investigației desfășurate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Acuzațiile aduse politicianului vizează presupusa sa implicare, alături de cumnatul său, Daniel Lambrea, în solicitarea unui om de afaceri de a achiziționa părțile sociale deținute de Lambrea la o firmă. Potrivit acuzațiilor, omul de afaceri ar fi plătit suma de 47.500.000 lei în această tranzacție.

Conform DNA, suma în cauză a fost supraevaluată în comparație cu valoarea efectivă a părților sociale implicate. Totodată, se pare că acțiunea este asociată cu exercitarea atribuțiilor de serviciu de către Dumitrescu în calitate de președinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova.

Iulian Dumitrescu
Iulian Dumitrescu / SURSA FOTO: Facebook – Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu ar fi primit până la 4 decembrie 2023 suma totală de 16.210.000 lei

În cadrul investigației privind acuzațiile de luare de mită, fals și complicitate la aceste infracțiuni, procurorii DNA au impus măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare ale lui Iulian Dumitrescu, surorii sale, Angelica Lambrea, și soțului acesteia, Daniel Lambrea.

În timpul presupusei solicitări, una dintre întreprinderile controlate de omul de afaceri se afla sub contract cu Consiliul Județean (CJ) Prahova. După preluarea societății de către omul de afaceri de la Lambrea, aceeași companie ar fi câștigat un nou contract de lucrări în favoarea CJ Prahova.

Lambrea este investigat pentru neincluziunea în trei dintre declarațiile sale de avere a unor sume semnificative de bani, mai ales pentru:
1. Excursii în străinătate
2. Achiziționarea de bunuri de lux din afara țării
3. Costurile asociate unui liceu privat
4. Cursuri de tenis
5. Chirie într-un complex rezidențial de lux.