Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit în termeni deloc elogioși despre insistența Vioricăi Dăncilă în a-l provoca pe Klaus Iohannis să participe la o dezbatere comună.

Dăncilă nu a dorit în mod real să aibă loc o dezbatere, ci doar să inducă ideea că lui Klaus Iohannis îi este frică de ea, a spus Tudor Popescu, într-o emisiune televizată.

”Să zicem că ar fi venit Klaus Iohannis și ar fi ocupat pupitrul acela. Cine era în sală pentru marea întâlnire? Doamna Dăncilă s-a dus acolo, provocându-l încă o dată pe domnul Iohannis. Punerea pupitrului însemna că domnul Iohannis e posibil să vină. Cine era în sală? Nu era decât staff-ul de campanie al doamnei Dăncilă. Atât! Care au aplaudat destul de ”mortăcios” la sfârșitul alocuțiunii doamnei Dăncilă.

Practic nu se putea desfășura acea dorită confruntare de către doamna Dăncilă. Ceea ce arată ce a făcut doamna Dăncilă tot timpul – că nu a interesat-o în mod real să aibă loc o dezbatere, ci să inducă ideea că lui Klaus Iohannis îi e frică de ea”, a comentat cel cunoscut cu acronimul CTP, în direct la Digi 24 Tv.

Mai mult decât atât. Dăncilă a avut de câștigat doar într-o primă instanță cu insistența sa, ulterior tot ce a obținut candidatul PSD a fost să pice în ridicol, spune CTP:

”Doamna Dăncilă a aplicat această tactică… eu cred că a mers până la un punct. A convins pe unii – ”Domne, lui Iohannis îi e frică de ea domne… De ce nu se duce la întâlnire?”. Și poate a câștigat niște puncte. Până la un punct!

De la un punct încolo, lucrurile se întorc. Pentru că și dacă o femeie vrea să agațe un bărbat încearcă o dată. E refuzată… Încearcă de două ori, e refuzată, încearcă a treia oară și este refuzată. Dacă va continua, acea femeie se acoperă de ridicol. Dă dovadă că nu are niciun pic de demnitate. Dacă e o femeie demnă, nu agață ea un bărbat de la bun început. Deci doamna Dăncilă a ”alunecat” în aceste ultime forțări – și asta de astă seară a fost emblematică -, a alunecat în ridicol. Ți-a spus domnule: ”Nu vreau să mă întâlnesc cu tine!”. Era clar că nu mai schimbă treaba asta. Ce mai încerci să faci? Nu mai vii în seara asta cu pupitrul pentru că pici în ridicol”, a arătat jurnalistul.