„Am în vedere maxim 50 de taxe, cu aplicare generală, şi asta cât mai curând posibil. (…) Cât timp voi fi prim-ministru, nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este acela de a uşura şi de a simplifica viaţa economică, nu de a o complica. Chiar de săptămâna aceasta vom renunţa la formularul 600 şi ulterior la aproape toate celelalte”, a declarat Dăncilă. 

Ea a precizat că are în vedere reducerea birocraţiei prin simplificarea sistemului fiscal.

„Pe lângă informatizare, am în vedere reducerea birocraţiei prin simplificarea sistemului fiscal, mai precis prin reducerea sau comasarea numărului de taxe plătite de firme şi cetăţeni”, a explicat Dăncilă. 

Obiectivul mandatului său este ca, în 2020, România să fie în prima jumătate a clasamentului celor mai puternice economii din UE, potrivit Agerpres.

„Obiectivul mandatului meu este ca, în 2020, România să fie în prima jumătate a clasamentului celor mai puternice economii din Uniunea Europeană, astfel încât tinerii să nu mai plece din România, iar cei care deja au plecat să îşi dorească să se reîntoarcă acasă”, a declarat Dăncilă. 

Noul Executiv va guverna „cu mândrie şi respect” pentru români, a mai afirmat Viorica Dăncilă în plenul Parlamentului.

„Reprezint alături de colegii mei propuşi pentru viitorul Guvern voinţa politică a coaliţiei majoritare din Parlament. Această propunere de Guvern aduce în faţa dumneavoastră rezultatul alegerilor parlamentare din decembrie 2016. Astăzi, veţi vota nu persoane, ci dorinţa cetăţenilor României exprimată prin democraţie. Dacă vom obţine acest vot, vom guverna cu mândrie şi respect pentru români, având permanent în faţă programul de guvernare”, a declarat Dăncilă. 

Ea a precizat că, faţă de premierii care au precedat-o, are „un avantaj”.

„Este pentru prima oară când programul de guvernare al unei majorităţi politice se bucură de un grad de cunoaştere atât de ridicat, atât în mediul politic, dar şi în presă, cât şi la nivelul populaţiei”, a mai afirmat Dăncilă.