Decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a ieși cu ALDE de la guvernare și de a-și da demisia de la șefia Senatului a creat o adevărată implozie în PSD. Chiar dacă Viorica Dăncilă a spus că social democrații nu ies de la guvernare, mai multe voci din rândul formațiunii o forțează să plece de la Palatul Victoria.

Unul dintre baronii locali cu influență în PSD a pus picioru-n prag. PSD ar putea renunţa la guvernare, ca o modalitate de a rezolva criza provocată de ruperea alianţei cu ALDE, e de părere Dumitru Buzatu. Potrivit preşedintelui PSD Vaslui, mişcarea ar permite PSD să se pregătească de alegeri şi ar evita expunerea partidului la jocurile politicianiste al Opoziţiei.

”Când un partid în alianța ajunge sa nu mai aibă majoritatea, tre sa ia măsurile necesare penrut a rezolva criza. Ori o nouă majoritate, care comportă impediemnte, poate are alt program, greu sa aibă coerență. Dacă nu, partidul nu trebuie să se expună jocurilor politicianiste ale opoziției, avem tot mai multe infofmații că PNL nu vrea”, a spus Buzatu, conform Antena 3.