Marcel Ciolacu a fost întrebat cum a convins-o pe Gabriela Firea să candideze la Primăria Capitalei. Cu această ocazie, șeful PSD a oferit mai multe informații și a susținut că Cristian Popescu Piedone „nu mai are nicio șansă” să câștige.

Marcel Ciolacu spune că Piedone nu mai are nicio șansă

Potrivit premierului, a discutat cu Gabriela Firea despre revenirea ei în cursa pentru Primăria Capitalei la ședința de 14 ore a coaliției.

„În timpul celebrei şedinţe de coaliţie de 14 ore, eram împreună la coaliţie şi m-am uitat către dânsa: ‘Presupun că îţi dai seama ce vreau să te întreb, dar zic că mi-e cam ruşine să te întreb’. Şi mi-a zis acelaşi lucru: ‘Hai să decidem ce-i mai bine, dacă… Avem o oarecare experienţă politică, suntem colegi, ne cunoaştem’. A fost foarte corectă doamna Gabriela Firea”, a afirmat Marcel Ciolacu la Prima TV.

De asemenea, el a fost întrebat și dacă nu crede că o trimite pe Firea într-o cursă mult prea dificilă, în contextul în care va împărţi voturile cu Cristian Popescu Piedone.

„Eu am văzut cum am luat voturi şi de la PSD şi de la PNL de la domnul Cârstoiu şi am luat 10%”, a susținut șeful PSD.

Șeful PSD a comentat șansele fiecărui candidat

Ciolacu a comentat apoi șansele fiecărui candidat. În primul rând, el a susținut că nu este de acord cu afirmația potrivit căreia electoratul anti-PSD votează cu Nicuşor Dan.

Potrivit șefului PSD, Gabriela Firea se află pe locul 2 și „fiindcă converteşte foarte mult din voturile partidului, aproape 90%”. Pe locul 3 se află Cristian Popescu Piedone.

Cu privire la ultimul candidat menționat, Ciolacu a spus că el „nu mai are nicio şansă”.

„Eu nu prea o simt aşa. Din punctul meu de vedere, în acest moment, domnul Nicuşor Dan, fiind şi primar în funcţie, este pe primul loc. Pe locul 2 este Gabriela Firea, fiindcă converteşte foarte mult din voturile partidului, aproape 90% în acest moment. Pe locul 3 a trecut domnul Piedone.  Matematic, dar viaţa ne arată alte experienţe, matematic, dacă e să intrăm într-o logică de analişti politici, matematic, domnul Piedone nu mai are nicio şansă. De aceea, repet, nu am vorbit cu domnul Piedone la telefon.

Nu a fost o negociere. Nu-mi permit să-i cer niciunui prieten, deciziile le luăm fiecare dintre noi şi ni le asumăm. E un lucru foarte important să ştiţi să-ţi asumi şi deciziile. Dânsul hotărăşte. Hai să facem, să aşezăm lucrurile într-o normalitate. Atunci, cel mai bun candidat în acest moment pentru primăria generală este doamna Gabriela Firea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cristian Popescu Piedone
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Daniel Băluţă nu a dorit să candideze la Primăria Capitalei

El a precizat și că Daniel Băluţă, primarul de la Sectorul 4, nu a dorit să candideze la Primăria Capitalei. În aceeași situație s-a aflat și Robert Negoiţă. Potrivit șefului PSD, edilul din Sectorul 6 a spus că nu își dorește acest lucru.

Despre Cristian Popescu Piedone, el a spus că edilul din Sectorul 5 este foarte bun în poziția în care se află.

„Uitaţi-vă la domnul Băluţă, s-a vorbit mult de candidatura domnului Băluţă. Domnul Băluţă mi-a spus, şi am fost cu dânsul în Sectorul 4, şi atunci mergeam pe stradă şi saluta lumea şi uitaţi ce lucruri aţi făcut la noi: ‘Marcele, mie îmi place ce fac aici, în Sectorul 4. Nu vreau să candidez în altă parte. Uite, îmi place să construiesc’. Domnul Robert Negoiţă, domnul Ciucu, a spus: ‘Domnule, eu vreau să construiesc la mine, în Sectorul 6’. Eu consider în continuare, că domnul Piedone e un primar foarte bun la Sectorul 5, cu specificul Sectorului 5. Deci, omul potrivit la locul potrivit.

Asta am încercat să transmit. Nu o negociere. A ieşit că eu negociez. Dom’le, e incorect ce se întâmplă. Au câştigat cu mesaje fără penali în funcţii publice. Acum e Vlad Voiculescu, care toată România ştie de acel miliard de euro dat pe vaccinuri, acea bătaie de… Domnul Ludovic Orban nu este unul din liderii acestei forţe de dreapta? A distrus România. A omorât oamenii în pandemie. Părinţii noştri, bunicii noştri, rudele noastre nu au avut acces la actul medical. Uităm aşa repede. Domnul Drulă a făcut zero kilometri. Singurul ministru al Transporturilor care a dat zero kilometri”, a conchis preşedintele PSD.

În ce context l-a cunoscut pe Cristian Popescu Piedone

Marcel Ciolacu a fost întrebat și în ce context l-a cunoscut pe Cristian Popescu Piedone. Astfel, el spune că îl cunoaşte pe Piedone din anii ’90, deoarece candidatul PUSL la Primăria Capitalei era prieten cu fratele său mai mare.

„Îl cunosc cred că de prin anul 92 – 96, 94. El a fost şi este cred, că nu s-au mai văzut de foarte mulţi ani, cu fratele meu mai mare. Noi suntem trei fraţi, cu Mihai. Erau prieteni în acea perioadă. Aşa l-am cunoscut eu pe Cristian Popescu Piedone în această conjunctură, de la fratele meu. Eu în timpul studenţiei am lucrat la o companie româno-israeliană unde era şi fratele meu acţionar, avea vreo 10%, şi în acel context l-am cunoscut pe domnul Popescu. Asta se întâmplă la Bucureşti. Îi cunosc familia, îi cunosc băiatul, este parlamentar, ales la Suceava, un copil foarte bun. Părerea mea că avea drumul lui politic bine conturat şi  creştea. Sunt două lucruri diferite, administraţia şi parlamentul. O cunosc pe soţia domnului Piedone şi am zis, domnule, ca să se ştie de la mine că ne cunoaştem, să nu apară breaking news-uri că Ciolacu”, a afirmat șeful PSD.