Premierul Viorica Dăncilă va pleca în ultima săptămână din septembrie în Statele Unite ale Americii, unde va participa la o întâlnire cu oamenii de afaceri din New York, organizată de Camera de Comerț Româno-Americană. Premierul îşi începe vizita peste ocean pe 23 septembrie.

Pe data de 27 septembrie, Viorica Dăncilă, împreună cu Eugen Teodorovici și Ramona Mănescu vor discuta despre ”oportunitățile de business în România” ale investitorilor americani. Accesul la eveniment se face doar pe bază de invitație.

Surse oficiale au declarat că premierul încearcă să obțină întrevederi cu oficiali americani, în încercarea de a puncta în campania electorală cu o fotografie care să o valideze drept partener al SUA, informează digi24.ro.

Oamenii din jurul premierului încearcă să stabilească întâlniri şi cu oficialii americani, dar şi cu alţi lideri politici care vor fi prezenţi la New York, unde este găzduită şi Adunarea Generală ONU. Viorica Dăncilă speră să obţină o întâlnire cu vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, arată sursa citată.