Viorica Dăncilă a dezvăluit că în PSD este o mare nemulţumire legată de atitudinea Anei Birchall ca ministru al Justiţiei, iar săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional în care se va discuta despre acest subiect.

„Este o mare nemulţumire în PSD legată de atitudinea doamnei Birchall, pentru că este important ca şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor să fie respectate. Săptămâna viitoare avem Comitet Executiv în care vom avea o discuţie referitoare la doamna Ana Birchall”, a spus Dăncilă la Antena 3. Ea a răspuns astfel unei întrebări referitoare la posibilitatea ca Birchall să fie dată afară din PSD, având în vedere inclusiv că preşedintele Klaus Iohannis a lăudat-o la ceremonia de predare a mandatului.

Dăncilă a amintit că a revocat-o din funcţie pe Birchall, dar preşedintele Iohannis „nu a a vrut să facă această revocare”, iar după „elogiile” pe care i le-a adus a înţeles de ce.

„Am căutat ca actele normative pe care mai aveam să le punem în aplicare totuşi să aibă avizul Ministerului Justiţiei şi din credinţa pe care am avut-o că este important pentru români să mai adopt actele normative, a trebuit să iau această decizie şi să nu punem în discuţie situaţia doamnei Birchall”, a arătat Dăncilă.