"Adoptăm astăzi în şedinţa de Guvern modificarea pachetului de legi privind achiziţiile publice. Este un act normativ mult aşteptat şi cerut atât de administraţia publică, cât şi de agenţii economici. Acest act normativ va contribui la ridicarea barierelor din calea investiţiilor din România", a afirmat Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului. 

Premierul a precizat că aceste modificări au fost făcute pe baza consultărilor cu Comisia Europeană. 

"Aseară, domnul ministru Eugen Teodorovici a prezentat pe larg în ce constau modificările pachetului pe achiziţiile publice, dar şi faptul că aceste modificări au fost făcute pe baza consultărilor cu Comisia Europeană", a adăugat Dăncilă, potrivit Agepres. 

Prim-ministrul a subliniat că prin aceste modificări este redusă birocraţia şi termenele. "Cred că este foarte important acest lucru şi cred că este aşteptat de foarte mulţi români", a adăugat Viorica Dăncilă. 

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat miercuri, la Palatul Victoria, că în şedinţele de guvern de joi şi de săptămâna viitoare, vor fi adoptate două ordonanţe de urgenţă şi normele de aplicare prin care se aduc modificări la Legea achiziţiilor publice 

Potrivit lui Teodorovici, Curtea de Conturi şi Agenţia Naţională de Achiziţii Publice (ANAP) de multe ori se suprapuneau în privinţa anumitor atribuţii privind controlul procedurilor de achiziţii publice. 

" (…) Curtea de Conturi va fi cea care verifică, desigur, după atribuirea unui contract, modul în care acesta a fost atribuit. Oricum, Curtea de Conturi verifică modul în care cheltuielile publice sunt efectuate şi e normal şi logic ca la acel moment să facă şi verificarea modului în care un contract a fost atribuit", a spus Teodorovici. 

Ministrul finanţelor a precizat că o altă modificare face referire la faptul că, în cazul unei lucrări, nu va fi reluată procedura de achiziţie pentru partea din contract contestată.