Candidatul în alegerile prezidențiale Viorica Dăncilă nu reușește să aibă deloc o relație mai bună cu românii aflați în afara țării, în ciuda declarațiilor speranțelor exprimate în acest sens.

Mai nou, o scăpare verbală a Vioricăi Dăncilă a declanșat un nou val de reacții negative la adresa ei, venite din diaspora.

”Ce a făcut Iohannis pentru români, ca să îi aducă acasă? Nu a avut nici măcar o deplasare dedicată românilor din Diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în State, unde avem cei mai mulți români, nu s-a întâlnit cu ăștia, nu a vorbit despre ce o să facă pentru ca ei să vină în țară”, spus recent Viorica Dăncilă.

Iar folosirea termenului ”ăștia” făcut comunitatea Dispora.ro să înregistreze domeniul de interenet astia.ro. În prezent însă, domeniul nu este activ și accesarea lui redirecționează automat către site-ul diaspora.ro, care prezintă informații și știri de interes pentru comunitățile de români stabiliți în afara țării.

”În comunitatea Diaspora.Ro este disponibil și Social Network, creat și gândit exclusiv pentru Românii din afara granițelor țării.

Aici își pot spune părerile, cere ajutor, interacționa, oferi ajutor altor Români sau a beneficia de resursele noastre legale, Avocaților, etc.”, este descrisă comunitatea Diaspora.ro pe site-ul respectiv.