Viorica Dăncilă este terminată dacă dezvăluirile făcute de Sebastian Lăzăroiu  se confirmă. Acesta a susținut, la Digi24, că Gabriela Firea ar avea o strategie menită să îi poată lua locul în fruntea PSD, în cazul în care Dăncilă nu intră în turul doi al alegerilor prezidențiale.

El a avansat această teorie când a fost întrebat ce motiv a avut Firea să atace ONG-ul „Dăruiește Viața”, cel care se ocupă de ridicarea unui spital pentru copiii bolnavi de cancer.

“Te întrebi, de ce? Mi-am dat seama că acolo este o luptă internă în PSD, nu e joacă cum ne imaginăm noi. Acolo, doamna Dăncilă și-a fixat un obiectiv – i l-a fixat partidul -, să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale. Ea știe că pierde în al doilea tur, că este istoria din 2004 care nu ajută PSD-ul.

Dacă vă uitați la sondajele din septembrie, doamna Dăncilă avea 9, 10 la sută, șanse mici să intre în turul doi. Într-un ultim sondaj al USR, are undeva la cinci puncte peste Dan Barna. Deci ea chiar poate să realizeze obiectivul. Obiectiv de care depinde rămânerea ei în funcția de președinte al PSD. Dacă nu intră în turul doi, pe 24, cel mai târziu la finalul lui noiembrie va fi schimbată.

Cine i-ar lua locul? Favorită este doamna Firea, se știe. Iar în partid cred că sunt mulți care trag deja sforile pentru ea, nu doar Paul Stănescu, ci și alți baroni locali. Și doamna Firea stă la pândă și vrea să facă în așa fel încât doamna Dăncilă să rateze obiectivul”, a explicat Lăzăroiu.

El a amintit de episodul în care Gabriela Firea a fost prezentă în poza cu Simona Halep, la stadionul Național, unde a fost un val de huiduieli.

“Așa a făcut și ieri. A băgat capul în poză cu doamnele care construiesc spitalul și a spus „și eu am făcut… am dat un teren…”. Doamna Firea știa exact reacția. O reacție furioasă pe Facebook, în mediile de comunicare, în plină campanie electorală.

Doamna Firea știa exact reacția. O reacție furioasă pe Facebook, în mediile de comunicare, în plină campanie electorală care vine în plin în fața PSD-ului. Doamna Firea știe unde se duce reacția asta…

Doamna Firea nu mai are șanse la primăria Capitalei și atunci va rămâne un simplu membru al PSD, poate șef la organizația București. În mod evident ea își dorește funcția de președinte al partidului. Și are sprijin, repet. Nu a avut atunci când a avut puciul ăla împotriva lui Dragnea…

Doamna Firea vrea să submineze șansele doamnei Dăncilă de a-și atinge obiectivul electoral, ca să rezolve repede povestea, după alegeri. Adică să o schimbe pe Dăncilă și să îi i-a ea locul”, a punctat sociologul.