Presa internațională critică situația României și afirmă că educația și sănătatea sunt un dezastru.

„Pentru mulți oameni din țară, spectacolul recent este încă un semn că politicienii nu sunt în contact cu societatea română. Educația și sănătatea, spre exemplu, sunt un dezastru, dar nimeni nu pare să se ocupe de asta”, scrie Euronews.

„Numită în funcție în luna ianuarie, a devenit al treilea prim-ministru în șapte luni. România este cuprinsă de ani întregi de scandaluri de corupție în Guvern”, scrie BBC.

Publicația Deutsche Welle critică modul în care au fost folosite fondurile europene: „Incompetență și folosirea greșită a fondurilor europene”.

„Șase partide de opoziție au depus moțiunea de cenzură. Parlamentarii au acuzat-o pe Dăncilă de incompetență și folosire greșită a fondurilor europene”, scrie publicația germană.

Washington Post scrie despre motivele care au dus la demiterea Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

„Parlamentarii din opoziție au acuzat-o pe Dăncilă că a gestionat prost economia României, că a lăsat siguranța publică să se deterioreze și că a încercat să aducă sistemul judiciar sub controlul Guvernului”, scrie Washington Post.

Reuters îl citează pe Ludovic Orban, liderul Partidului Liberal: „Am oprit Partidul Social Democrat din a răni România”.