"Cu siguranţă este nevoie de o clădire, am discutat cu domnul ministru, vom găsi soluţii pentru acest lucru", a declarat şeful Executivului. 

Precizarea premierului a fost determinată de o rugăminte pe care ministrul Afacerilor Externe i-a adresat-o la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în străinătate. 

"Nu pot să nu folosesc acest prilej pentru a o ruga pe doamna prim-ministru să ne ajute ca la 100 de ani de la Marea Unire, să existe şi o clădire a Ministerului Afacerilor Externe, şi nu 18 locaţii", a spus Meleşcanu. 
Viorica Dăncilă a spus că dacă ar refuza, şi-ar face ambasadorii „duşmani".
„Aplauzele dumneavoastră spun totul, dacă aş spune <Nu> aş face din dumneavoastră duşmani. Cu siguranţă este nevoie de o clădire, am discutat cu domnul ministru, vom găsi soluţii pentru acest lucru”, a declarat premierul. 

În context, şeful Executivului a anunţat că săptămâna aceasta va transmite prin intermediul MAE toate proiectele în parteneriat public privat (PPP). 

"Vreau să vă mai anunţ că săptămâna aceasta voi transmite prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe toate proiectele în parteneriat public privat. Vreau să avem o legătură strânsă, să vorbiţi cu cei din ţările de reşedinţă astfel încât să găsiţi soluţii pentru că, într-adevăr, toate obiectivele sunt obiective importante pentru România şi dacă vom reuşi, poate nu toate, măcar jumătate din ele să le punem în practică, cred că acest lucru ne va bucura pe fiecare dintre noi", a menţionat Dăncilă, potrivit Agerpres.