În PSD se discută intens despre înlocuirea lui Dăncilă. Cel care va veni în locul ei, interimar, este președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Cutremurul va fi unul de proporții mai ales că se ia în calcul ca și  ceilalți membri ai Biroului Permanent Național al PSD să demisioneze marți. Este vorba de 16 vicepreședinți, un președinte executiv și secretarul general.

Potrivit informațiilor furnizate de Antena 3, Marcel Ciolacu a avut o discuție de aproape două ore cu Viorica Dăncilă. Discuția a fost intermediată de Ionel Arsene. Au stabilit să facă un transfer de putere, adică Viorica Dăncilă își va depune mandatul de președinte al PSD, iar Marcel Ciolacu ar urma să preia interimar conducerea formațiunii, până la organizarea unui Congres extraordinar, ce ar putea avea loc în ianuarie sau la începutul lunii februarie.

Ceilalți membri ai Biroului Permanent Național al PSD ar urma să demisioneze marți, așadar demisii în bloc! Așa s-ar trece la votul unei conduceri interimare, în frunte cu Marcel Ciolacu.

Viorica Dăncilă ar urma să-și anunțe colegii de partid, marți seară, la Comitetul Executiv, că va demisiona de la șefia PSD.