Varujan Vosganian, deputat ALDE şi vicepreşedinte al partidului, critică în termeni foarte duri declaraţia liderului USR Dan Barna privind judecătorii de la Curtea Constituţională. Într-o postare pe Facebook, Vosganian spune că un “personaj fanatizat” cum este Dan Barna face o declaraţie ”de-a dreptul periculoasă, dacă nu chiar dementă”.

“Felul în care este sprijinită ascensiunea politică a unor personaje fanatizate precum Dan Barna, arată că n-am învățat nimic din lecțiile amare ale secolului XX. […] Iată ce declară Dan Barna după decizia Curții Constituționale privind neconstituționalitatea revizuirii Constituției pe chestiunea amnistiei și grațierii: „„Actualii judecători ai Curții Constituționale au dovedit din păcate, încă o dată, prin decizia de astăzi, că sunt vârful de lance al penalilor din politica românească”. Spusele de mai sus ar fi doar hilare, dacă nu ar veni din partea celui pe care unii analiști, precum Bogdan Chirieac, îl socotesc o mare speranță, o revelație a politicii românești. De aceea trebuie să socotim această declarație de-a dreptul periculoasă, dacă nu chiar dementă.”, scrie Varujan Vosganian.

“Printre cei care au votat s-a numărat, însă, Daniel Morar, fost șef al Direcției Naționale Anticorupție între anii 2005 – 2012. Să fie Daniel Morar vârf de lance al penalilor? El, care a fost ani de zile eroul luptei anticorupție?!? Păi atunci ce să mai zicem de Codruța Kovesi, procuror general în acea perioadă, a cărei mână dreaptă a fost Daniel Morar și care, chiar și atunci când mandatul i-a expirat la DNA, i l-a prelungit? Atunci Kovesi e mama penalilor! Adică, după bezna minții lui Barna, DNA a fost condus de un vârf de lance al penalilor, în strânsă colaborare, desigur, cu procurorul general, al cărui adjunct era șeful DNA și care i-a și urmat în funcție! […] Așadar, potrivit declarației demente a lui Barna, șefia DNA, șefia Inaltei Curți, Ministerul Justiției sau CSM au fost, în ultimul deceniu și jumătate, o cloacă infracțională, un grup criminal organizat, în care șefii nu făceau altceva decât să fie vârfuri de lance ale penalilor. Și același Barna ne spune că trebuie să avem încredere în Justiție!”, mai subliniază vicepreşedintele ALDE.

Varujan Vosganian încheie cu un mesaj direct către alegătorii USR: “Doamnelor și domnilor care ați votat plini de însuflețire Uniunea Salvați România, vă invidiez că sunteți atât de mândri de asemenea declarații halucinante, care nu dovedesc decât îngustime și fanatism. Personal, cred că avem nevoie de o Uniune care să Salveze România de Uniunea Salvați România.”