Liderul USR, Dan Barna, se arată deranjat de modul în care decurge votul pentru desființarea pensiilor speciale. Potrivit acestuia, votul din comisii pentru desființarea pensiilor speciale nu este asumat de coaliția de guvernare.

Astfel, Dan Barna le cere liberalilor să revină și în Parlament să voteze împotriva pensiilor speciale. El a adăugat că acestă inițiativă legislativă trebuie blocată, iar pensiile trebuie desființate piesă cu piesă.

”Este o inițiativă în Parlament, vedem voturi cel puțin surprinzătoare în comisii, în Parlament. USR-PLUS va susține în continuare pensiile speciale, aceasta va fi și poziția noastră în cadrul ședinței coaliției. Solicităm colegilor noștri să blocheze această inițiativă legislativă, să desființăm acest sistem clientelar piesă cu piesă.”, a spus Dan Barna.

Amintim faptul că la finele săptămânii trecute eliminarea pensiilor speciale pentru primari a fost votată în Comisia pentru drepturile omului doar de parlamentarii USR PLUS.

PNL și PSD nu au votat eliminarea pensiilor speciale pentru primari

Atât cei din PNL cât și cei din PSD s-au abținut de la vot, astfel că propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi și a fost respinsă. Anunțul a fost făcut tot de vicepremierul Dan Barna, care anunța atunci că vor exista discuții în coaliție pe această temă.

Totodată, el mai sublinia faptul că marea clasă politică s-a abținut, deși se vorbea despre această inițiativă de luni de zile.

”Și astăzi am văzut în Parlament că din păcate, în Comisia de drepturile omului, o comisie în care a fost la vot inițiativa pentru eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, doar USR PLUS și încă doi parlamentari de la partide mai mici din opoziție au susținut această inițiativă. Restul, marea clasă politică, s-a abținut.

Adică și PNL, și PSD au fost solidari în vot de abținere, astfel încât iată, propunerea nu a întrunit numărul de voturi și a fost respinsă”, a dezvăluit copreședintele USR PLUS, la Digi24.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu