„PSD continuă să dovedească că maturitatea a plecat demult din acel partid şi responsabilitatea pentru ţară a plecat demult din acel partid. Gândiţi-vă cât de ridicol arată ca la mai puţin de alegerile la termen, fireşti, normale, să începem iarăşi o hârjoană politică, să facem consultări la Cotroceni, să dăm jos Guvernul ca să ce?

Ce mesaj le dăm românilor care se uită îngrijoraţi în fiecare seară la numărul de cazuri noi de COVID? Moţiunea de cenzură în momentul de faţă este un gest de o iresponsabilitate explicită împotriva României pe care PSD o promovează. USR nu va vota o astfel de moţiune pentru că este un gest iresponsabil”, a transmis Dan Barna la Digi24.

S-ar putea să o depună de amorul artei

Conform celor transmise, șeful USR este sceptic că o moţiune de cenzură va fi adoptată de Parlament.

„S-ar putea să o depună de amorul artei, pentru că înţeleg că sunt diverse presiuni în interiorul PSD pe tema asta, dar eu nu cred că în Parlamentul României mai există acum o majoritate atât de iresponsabilă faţă de cetăţeni încât să trântească Guvernul cu câteva săptămâni înainte de alegeri”, a subliniat Barna.

Cum a gestionat Guvernul pandemia

Dan Barna a fost întrebat ce crede despre modalitatea în care Guvernul a gestionat pandemia.

„Au făcut cât de bine au putut, au controlat această pandemie la nivelul de competenţă pe situaţii de criză pe care sistemul din România îl are la momentul acesta.

Au moştenit într-adevăr de la PSD un sistem unde reacţia la situaţii de urgenţă era văzută ca o sinecură pentru pus amante secretare. Gândiţi-vă cum erau DSP-urile în primele zile când a izbucnit pandemia – managerii de acolo majoritatea erau puşi păpuşi, habar n-aveau despre ce e vorba pentru că până atunci ce însemna DSP, poate ca o grădiniţă maxim în situaţia de criză.

În momentul în care a venit o criză reală am văzut că sistemul fusese ani de zile batjocorit şi ignorat, ori asta este una din cauzele pentru care situaţia în momentul de faţă este atât de dificilă şi de asta PNL guvernând nu a putut să facă lucruri mai spectaculoase decât permitea sistemul”, a spus șeful USR.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea