Dan Barna vine cu vești proaste pentru partidele parlamentare. Vicepremierul a precizat că, în contextul în care România trebuie să menţină un deficit bugetar în jurul a 7 procente din PIB, subvenţia pentru de care beneficiază partidele parlamentare va fi redusă.

Declarațiile lui Dan Barna vin în contextul în care acesta a fost întrebat vineri după amiază, într-o conferinţă de presă la Sibiu, dacă este de acord cu reducerea cu 30 de procente a subvenţiei de care beneficiază partidele parlamentare

„Este o propunere în actualul buget. Din moment ce trebuie să menţinem un deficit 7 – 7,2, şi această categorie va fi dintre cele de la care se vor face reduceri”, a răspuns Dan Barna.

De menționat este faptul că viceprim-ministrul nu a făcut alte comentarii cu privire la acest subiect.

Dan Barna, despre companiile de stat

Tot vineri, vicepremierul Dan Barna a vorbit și despre situația comapaniilor din România. Potrivit acestuia, fiecare companie de stat are propriile planuri de reorganizare şi România trebuie să se încadreze, în 2021, într-un deficit bugetar de maxim 7,2%, ceea ce ar putea duce şi la disponibilizarea unor angajaţi care lucrează în sistemul public.

De asemenea, el a mai subliniat faptul că bugetul de stat urmează să fie construit pe această perspectivă.

“Fiecare companie de stat are propriile planuri de reorganizare. Vom vedea în funcţie de decizia fiecărei instituţii care trebuie să se încadreze în aceste plafoane bugetare de până la 7 % deficit.

Miza pentru noi ca ţară este menţinerea într-un deficit de 7-7,2 % maxim, iar bugetul va fi construit din această perspectivă”, a mai precizat, vineri, Dan Barna, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite Agerpres.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea