Reprezentanţii producătorului auto german Daimler au refuzat să comenteze informaţia.

Grupul britanic Aston Martin va beneficia de serviciile diviziei ultraperformante Mercedes-AMG GmbH şi va dezvolta o nouă generaţie de motoare V8 pentru compania britanică.

Tranzacţia va ajuta Aston Martin, singurul producător global de maşini de lux care nu este legat de o companie mai mare, să împartă costurile dezvoltării de noi vehicule. Compania nu a reuşit să găsească finanţare pentru o nouă gamă de vehicule, în timp ce Bentley (deţinută de Volkswagen) şi Rolls Royce (deţinută de BMW) beneficiază de resursele firmelor mamă.

În iulie, Daimler a anunţat că divizia sa Mercedes-AMG va furniza motoare companiei Aston Martin, iar divizia Mercedes-Benz va furniza componente electronice.

Profitul Aston Martin a scăzut cu 9% în 2012, când a vândut aproximativ 3.800 de modele, cu 10% mai puţin decât în 2011.

În iulie, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, fiind create astfel circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

SURSA: Agerpres