Producatorul auto Daimler a anuntat ca isi va uni fortele cu RWE, una dintre cele mai mari companii energetice din Germania, pentru a crea o retea de automobile electrice si de statii de incarcare ale acestora. Cele doua companii lanseaza astfel un experiment inedit.

Daimler va oferi 100 de masini electrice subventionate unui grup de soferi atent selectionati. Masinile vor fi dotate cu baterii litiu-ion si sunt marca Smart, avand independenta de 100 de kilometri la o singura incarcare.

RWE va instala 500 de puncte de incarcare unde soferii vor fi taxati automat pentru reincarcare, intr-un mod similar cu platirea telefonului mobil.

Programul este lansat in Berlin si este cel de-al doilea test initiat de Daimler, dupa ce anul trecut a fost desfasurat unul similar in Londra.

Cancelarul german Angela Merkel, care a luat parte la lansarea proiectului, si-a declarat increderea ca masinile electrice se vor raspandi foarte repede printre consumatori. Insa au aparut si o serie de critici prin care se anunta ca incarcarea completa a bateriei dureaza prea mult iar masinile nu pot fi folosite la drumuri foarte lungi.

Sursa: Deutche Welle