'Ştim că partea germană a stabilit construirea unei fabrici Mercedes în Rusia. Am luat în considerare diverse locaţii, am sugerat două în regiunea Vladimir dar, în acest moment, din cauza sancţiunilor, implementarea proiectului este suspendată', a declarat oficialul rus. 

În ianuarie 2015, viceguvernatorul regiunii Vladimir, Alexey Marchenko, s-a referit la posibilitatea construirii unei fabrici Mercedes-Benz în această zonă. O decizie finală din partea Daimler era aşteptată la sfârşitul acestei luni. 

Conform datelor publicate luni de Association of European Businesses (AEB), vânzările de maşini şi vehicule comerciale uşoare au scăzut în luna mai cu 38% pe piaţa rusă, a cincea lună de declin, pe fondul problemelor cu care se confruntă economia şi al deprecierii rublei. 

Livrările auto s-ar putea contracta anul acesta cu 24%, la 1,89 milioane de unităţi, după un declin de 10% în 2014, conform estimărilor AEB. 
Declinul economiei şi deprecierea rublei au determinat producătorii auto să-şi reducă producţia, să ofere reduceri sau să scadă preţurile. 

În 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

AGERPRES


Te-ar putea interesa și: