'Crizele alimentare, presiunea asupra resurselor naturale, populaţia mondială în creştere şi schimbările climatice ne reamintesc că siguranţa alimentară este o provocare importantă, pentru care Uniunea Europeană trebuie să găsească soluţii. Dacian Cioloş are o vastă experienţă în domeniul siguranţei alimentare şi consider că este persoana potrivită să mă consilieze pe această importantă temă', a declarat preşedintele Comisiei Europene.

Potrivit comunicatului reprezentanţei CE în România, remis miercuri AGERPRES, în calitate de consilier special al preşedintelui Juncker, Cioloş va colabora strâns cu diferiţi membri ai Comisiei Europene în ceea ce priveşte contribuţia Uniunii Europene la soluţionarea acestei provocări globale. Cioloş nu va fi remunerat pentru activitatea depusă în noua sa calitate.

Dacian Cioloş a ocupat funcţia de comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală în perioada 2010-2014. În timpul mandatului, el a coordonat reforma Politicii Agricole Comune pentru perioada 2014-2020. Acesta a ocupat funcţia de ministru al Agriculturii în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008. AGERPRES