Scaderea vanzarilor pe piata auto in ansamblul sau si in mod special ale constructorului national de automobile se pare ca a determinat compania Dacia sa lanseze o noua versiune de intrare in gama pentru modelul Logan berlina.

Pretul acestei versiuni este cu aproximativ 500 de euro mai mic fata de cel mai ieftin Logan nou existent pana acum pe piata.

Cea mai noua varianta din familia de modele Dacia este echipata cu un motor 1,4 MPI pe benzina, ce dezvolta 75 CP. Printre echipamentele de serie se numara sistemul ABS cu repartitor electric al fortei de franare si Asistenta la Franarea de Urgenta (AFU), airbag pentru sofer, jante de otel de 15 toli si tetierele pentru locurile din fata.

Constructorul auto mentioneaza faptul ca aceasta varianta poate fi cumparata si prin programul „Rabla”, alaturi de modelele Sandero si Logan MCV, beneficiind de o garantie de patru ani sau 120.000 km.

Dacia si-a intretrupt de cinci ori activitatea in ultimele luni, pentru a-si ajusta capacitatea de productie la cererea existenta pe piata. Compania a comercializat 75.241 de autoturisme anul trecut pe piata interna. Totusi, din cauza scaderii cererii, vanzarile Dacia au ajuns la numai 1.675 de autoturisme in luna ianuarie 2009.