Automobilul Dacia Lodgy, care va fi prezentat la Salonul auto de la Geneva în luna martie, va fi lansat pe piaţa românească în luna iunie, a declarat luna trecută directorul comercial al companiei Dacia, Thomas Dubruel.

Dacia a publicat recent primele imagini oficiale cu modelul de serie Lodgy, care va fi lansat în acest an în două versiuni, cu cinci şi şapte locuri. Potrivit primelor informaţii oficiale despre modelul de serie, Lodgy are o lungime de 4,5 metri şi oferă un volum considerabil al portbagajului, inclusiv în varianta cu şapte locuri.

După o primă tentativă nereuşită de a intra pe piaţa din India, Renault are de gând ca până la finele lui 2012 să lanseze cinci vehicule pe piaţa din India: pe lângă modelul 4×4 Duster şi berlina Fluence, grupul francez va comercializa modelul 4×4 Koleos, Renault Pulse şi un alt model.

Această strategie a fost pusă la punct după ce în 2010 a eşuat societatea mixtă creată cu Mahindra pentru a fabrica modelul Logan în India. Acest model a fost lansat în 2007, dar vânzările sale pe piaţa din India nu au înregistrat succesul prognozat. Renault ar putea lansa Dacia Lodgy pe piaţa din India în 2015 sau 2016.

Cu o populaţie de un miliard de locuitori, India este o piaţă de care sunt interesaţi toţi marii constructori auto din lume. În pofida creşterii explozive a vânzărilor de autovehicule înregistrată în ultimii ani, piaţa auto din India are un potenţial uriaş, în condiţiile în care există doar şapte-opt autovehicule la fiecare 1.000 de locuitori.
SURSA: Agerpres