Dacia s-a clasat pe locul 3 în topul celor mai importante companii din România, în funcţie de cifra de afaceri. Reprezentanţii companiei consideră că deşi anul trecut au efectuat afaceri de 2,07 miliarde de euro, în condiţii normale de activitate ar fi putut depăşi Rompetrol Rafinare, care a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 2,35 miliarde de euro.

„În mod sigur, Dacia ar fi ocupat locul 2 în acest clasament, după Petrom, dacă ar fi putut evita două evenimente majore în cursul anulut trecut. Este vorba de o întrerupere a activităţii din cauza grevei prelungite a angajaţilor în prima parte a anului 2008 şi căderea pieţei auto la sfârşitul anului, în lunile noiembrie şi decembrie”, a declarat, pentru capital.ro, vicepreşedinte Automobile Dacia Piteşti, Constantin Stroe.

Potrivit reprezentantului companiei, Dacia va lupta pentru locul 2 în acest an, când este aşteptată o cifră de afaceri mai mare ca în 2008.

Stroe nu a estimat o valoare pentru cifra de afaceri în acest an, pentru că „riscul este prea mare pentru a face o prognoză încă din luna august pentru întreg anul”, însă am precizat că optimismul său se bazează pe rezultatele obţinute în primele 7 luni, care sunt cu 21% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2008.

„Ne bazăm, de asemenea, şi pe comenzile ferme pentru lunile august, septembrie şi octombrie. Deşi uzina nu lucrează în august, contractele sunt onorate, iar activitatea va fi reluată începând cu data de 31 august, cu program normal, plus în fiecare sâmbătă, până în luna octombrie”, a adăugat Constantin Stroe.

Potrivit Ministerului Finanţelor, topul companiilor românesşti este condus şi în acest an de către Petrom, cu o cifră de afaceri de 4,54 miliarde de euro în 2008.