Val de cutremure în România. Trei seisme s-au produs în noaptea de marți spre miercuri, în zona seismică Vrancea. Institutul Naţinal de Cercetare-Dezvoltare şi pentru Fizica Pământului (INCDFP) a dat informații despre ceea ce s-a petrecut azi noapte.

Primul cutremur s-a produs la ora 1.06 în zona seismică Vrancea, județul Buzău, şi a avut o magnitudine de 2,9, la o adâncime de 117 kilometri.

Al doilea seism s-a înregistrat la ora 1.22 în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, şi a avut o magnitudine de 2,5, la o adâncime de 102 kilometri.

Al treilea cutremur a avut loc la ora 1.32, în în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Magnitudinea a fosr de 2,5, la adâncimea de 139 km.

România, zguduită frecvent de cutremure

Aceste cutremure vin după un altul care a avut loc sâmbătă. Seismul de acum câteva zile a avut  magnitudinea de 3,7 grade pe Richter. El s-a produs sâmbătă la ora locală 11:24 în judeţul Vrancea, a  informat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Conform datelor furnizate de INCDFP, seismul s-a produs la adâncimea de 140 km, în apropierea următoarelor oraşe: 80 km est de Braşov, 95 km nord-est de Ploieşti, 99 km sud de Bacău, 114 km vest de Galaţi, 115 km nord-vest de Brăila, 146 km nord de Bucureşti, 167 km nord-est de Piteşti, 179 km sud-vest de Iaşi, 193 km est de Sibiu şi 210 km nord de Ruse.

Pe 1 august a mai avut loc un cutremur. Acesta a avut magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter și s-a simțit în zona județului Vaslui, la o adâncime de 15 kilometri. Acesta s-a resimțit destul de bine în Iași.

În decursul lunii august s-au produs, până în prezent, 12 cutremure cu magnitudini cuprinse între două grade şi 4,1 grade pe scara Richter.

Cel mai important seism din acest an a avut loc pe data de data de 26 mai, cu o magnitudine de 4,7 grade. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.