Asociațiile IMM-urilor din domeniul Cercetarii şi Inovării reclama întârzierea contractarii proiectelor europene de către anumite persoane din interiorul PNL. Mai exact, fondurile europene anunţate cu surle şi trâmbiţe în ultima perioadă de Ludovic Orban şi ministrul Marcel Boloş ar sta blocate de luni de zile în biroul secretarului de stat Călin Bota.

Companiile din Cercetare oferă şi un caz concret: cel al apelului lansat în data de 15 noiembrie 2017 şi care a avut ca termen de depunere a proiectelor în mai 2018 vizând activităţi de cercetare tehnologică şi dezvoltare. Chiar dacă multe firme au depus proiecte, iar cele câştigătoare au fost anunţate deja de un an de zile, semnarea contractelor este blocată de câteva luni de secretarul de stat Călin Bota.

Multe dintre companii se plâng că au fost contactate de firme de consultanță apropiate lui Bota şi ameninţate cu blocarea proiectelor, în cazul în care nu semnează contracte de consultanță suplimentare. În plus, antreprenorii îl acuză pe Călin Bota, care este şi preşedinte al organizaţiei PNL Baia Mare, că blocheză intenţionat activitatea Guvernului Orban, pentru că face parte dintr-o tabără diferită de cea a premierului în cadrul Partidului Naţional Liberal, relatează RomâniaTV.

În săptămânile ce au trecut, premierul Orban şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, s-au contrat pe tema acestor proiecte, iar premierul l-ar fi ameninţat chiar cu destituirea pe Boloş de câteva ori. România mai are doar câteva luni la dispoziţie pentru a aduce aceste fonduri europene şi numai 2 ani pentru a le executa.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea