Cutremur total în lumea bogaților. Amazon transmite că Jeff Bezos va ocupa poziția de președinte executiv al companiei, începând cu al treilea trimestru al anului 2021, conform bloomberg.com

Cel care îi va lua locul este Andy Jassy. Acesta va prelua portofoliul director executiv în acel moment, arată sursa menționată. Trebuie menționat că Jassy a venit în echipa Amazon în 1997.

„Din rolul de președinte executiv, intenționez să-mi concentrez energia și atenția asupra produselor noi și inițiativelor aflate la început de drum”, a transmis Jeff Bezos într-o scrisoare către angajați.

Bezos a fondat Amazon în 1994 și de atunci a transformat-o dintr-o librărie online într-un mega retailer online care vinde și livrează produse în întreaga lume.

De asemenea, în ianuarie anul trecut, Amazon a depășit o plafon de piață de 1 trilion de dolari sub conducerea lui Bezos. Acum valorează mai mult de 1,6 trilioane de dolari, transmite CNBC.

Lovitură pentru Amazon

Lovitură pentru Amazon! Retailer-ul online a pierdut în fața gigantului american de telefoane mobile, Apple. Compania de telefoane depăşeşte Amazon, Google şi Microsoft, devenind cel mai valoros brand din lume, pentru prima dată din 2016, conform clasamentului din 2021 Brand Finance Global 500, realizat de compania de consultanţă Brand Finance din Londra, transmite DPA.

Valoarea brandului Apple a atins 263,4 miliarde de dolari, pe locurile următoare fiind Amazon, cu 254,2 miliarde de dolari, Google, cu 191,2 miliarde de dolari, Microsoft, cu 140,4 miliarde de dolari. Pe locurile 5, 6 şi 7 se află Samsung, Walmart şi Facebook.

Companiile tehnologice reprezintă 14% din valoarea totală de brand în clasamentul din acest an, 47 de branduri având o valoarea combinată de brand de 998,9 miliarde de dolari.