Victor Ponta a făcut o declarație care a pus-o cu siguranță, în alertă pe Viorica Dăncilă. Liderul Pro România a spus că vrea din nou să ocupe funcția de premier. Acest lucru nu se va întâmpla imediat, ci doar dacă formațiunea sa ar obține un scor bun la viitoarele alegeri parlamentare.

”Poate a treia oară o să fie și mai bine decât a doua. Ori în condițiile în care Pro România obține un scor foarte bun în 2020, ori în 2024. Vom vedea care din acestea două va fi. Dacă Pro România devine principalul partid de centru-stânga, merge la Palatul Victoria. Dacă PSD obține un procent slab la europarlamentare, e posibil ca mai mulți parlamentari din PSD să plece la Pro România. Noi avem 22. Nu cred că cineva din PSD va pleca la PNL și USR.”, a declarat Victor Ponta la România TV.

Anuțul care provoacă tensiune pe scena politică a fost făcut exact în ziua în care Pro România prezentat “Manifestul” pentru alegerile europarlamentare, candidaţii şi proiectele prioritare. Replicând celor care l-au criticat atunci când era prim-ministru, el a spus că aceştia au învăţat „că întotdeauna se poate mai rău”.